εγκαταλελειμμένοι χώροι, μισοτελειωμένα γιαπιά, στενά χωρίς φωτισμό, ατέλειωτες αλάνες από μπετόν. Εικόνες ανοίκειες, που αποφεύγουμε, αφήνοντάς τες να ωριμάζουν και να παρακμάζουν ακόμη περισσότερο, καλλιεργώντας αμηχανία, φόβο και τελικά διαγραφή από τη μνήμη μας. Τόποι που μας φαίνονται μεγάλοι, κι ας είναι μικροί. Τόποι που δεν έχουν αρχή, ούτε τέλος

noID σημαίνει χωρίς ταυτότητα

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Στοχος


Στόχος του noID είναι όχι μόνο η επιστημονική διερεύνηση των προβλημάτων αυτών των χώρων και η θεωρητική τους παρουσίαση σε ένα κοινό ειδικών επί του θέματος,  αλλά και η ευρύτερη επισήμανση και η εξέτασή τους από ένα  σύνολο κατοίκων. ιδιαίτερα σε μικρές πόλεις,  στόχος του noID είναι να γνωστοποιήσει και να δώσει πιθανές λύσεις σε προβλήματα αστικών ασυνεχειών τα οποία οι πολίτες αγνοούν. Σε αυτή την προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού, όλο το παραγόμενο υλικό του εργαστηρίου αλλά και τα κείμενα που θα παρουσιαστούν από τους ομιλητές, θα εκτεθούν σε συγκεκριμένο σημείο της πόλης ώστε να είναι επισκέψιμες από όλους τους κατοίκους ακόμη και μετά τη λήξη του εργαστηρίου.


επίσης για την ευρύτερη ανάλυση του θέματος στο εργαστήριο και την πολύπλευρη προσέγγιση του προβλήματος, θα δοθούν διαλέξεις απο αρχιτέκτονες, εικαστικούς και φιλοσοφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου